miercuri, 14 august 2019

Mindfulness, Meditatie si Yoga in Alba Iulia

Mindfulness, Meditatie si Yoga: Alba Iulia, 29 iulie 2019, ora 18

Atat meditatia cat si fenomenul contemporan al Minfulness au plecat din izvorul milenar al Yogai. Iar lumea occidentala a incercat sa inteleaga si sa practice meditatia milenara Yoga prin fenomenul Mindulness de sfarsit de secol XX! Un cuvant cu multe conotatii si intelesuri, o practica care incearca sa explice procesul meditatiei. Se poate vorbi despre o anumita utilitate a acestei practici in zilele noastre, dar si despre anumite limitari ale ei. Pentru ca mintea este o reflectie si a energiilor din corpul nostru, iar atat timp cat nu vom echilibra si armoniza in trupul nostru aceste energii pe fiecare chakra, succesul in relaxarea mintii este trecator si efemer. Mai ales spre pasul final, spre accesarea mintii universale, constiinta Supra-Eului nu apare si nu se stabilizeaza.
Este de bun simt sa ne intelegem viata ca un proces holistic, in care noi putem interactiona si dobandi un anumit control la nivelul celor 3 mari realitati ale vietii: respiratie – minte – energie. A implica doar doua dintre ele, sau altfel spus a incerca sa domolim valurile energetice ale mintii doar cu mintea si partial cu respiratia, ne asigura doar mici oaze de acces la linistea si pacea interioara a Supra-Eului. Acest proces putem sa il realizam cu ajutorul mintii si a metodei, a vointei si al intelectului si va implica intotdeauna un efort, o tehnica impusa trezirii energiei, fara sa o unim cu constiinta suprema care a creat-o, ci doar cu un ego mai rafinat al nostru. Este si aceasta o realizare, ce poate sa ne aduca o stare de pace temporara, insa dezechilibrul energiilor interioare o va perturba din nou mental si sufletesc. Oricat de frumos am prezenta-o si ambala-o in cuvinte rasunatoare si emfatice, mindfulness paote produce un profund si sec emptiness, iar Sinele sa ramana doar usor explorat, la periferie.
Insa starea de Minfulness poate si este de dorit sa apar afara efort, dupa ce etapele de Dharana – Concentrare si Dhyana – Meditatie au urmat pasii milenari ai celor 8 nivele din Yoga – de la asane - posturi corporale la pranayama - tehnicile de respiratie ce pregatesc cele doua nivele, ca mai apoi, dintr-o stare cat mai echilibrata la toate nivelele fiintei, saltul acesta din Mindulness in Hearfulness sa produca rezultatul final de Onenss! Unirea energiei cu respiratia face ca mintea sa se topeasca, intr-o meditatie fara efort in propria fiintare si divinitate! O minte fara un suflet trezit nu poate accede catre Supra-Eu, catre Sinele Divin! De aceea in Yoga exprimarea este mai completa si este descrisa ca fiind starea de: Sat – Chit – Ananda = Pura Constiinta – Pura Cunoastere – Pura Beatitudine!
Si acesta este un proces accesibil tuturor, pentru ca fiecare dintre noi il practicam zilnic, la un nivel inconstient atunci cand dormim! Insa poate fi contemplat si parcurs treptat si in cazul unor suite de meditatii, pe care le putem incepe lunar. Aceasta reamintire, recalibrare a fiintei este asemanatoare cu ceea ce sfinti parinti vorbeau despre, aceea umplere de har, despre coborarea harului sau a Sfantului Duh in fiinta umana.

Va propun aceasta incursiune si calatorie spirituala interioara, tuturor celor care vor sa isi depaseasca propriile proiectii mentale spirituale si sa simta cu intreaga fiinta, prezenta Sinelui Divin din noi! Acesta transcende orice proiectie a mintii, orice dogma, orice tehnica, pentru ca este insasi sursa vietii noastre si a intregului univers. Iar topirea egoului nostru, chiar si temporara, in acest univers al iubirii constiintei beatifice, ne infloreste fiinta, ne umple de o pace si de o fericire intensa si naturala, dar transcendenta prin insasi natura sa Divina, ultima.

Cursul va fi tinut de catre Emanuel Lucian Enache - Trainer Yoga acreditat international, cu diplome obtinute in U.K. si S.U.A. si având o experientă de 25 de ani in practica Yoga, Mindfulness si in Ayurveda, fondatorul Harmony Yoga, promotorul Tarii Internationale a Yogai si a Institutului de Vizualizare Creatoare. Pe partea de Dezvoltare Personala detine diplome de formator si formator de formatori, cursul de dezvoltare personala, cursuri de NLP, curs de diagnostician intuitiv, cursuri de Profesional Relaxation Therapy, Ayurveda, Terapie Subliminala, Theta Healing si Mindfulness.

Seminarul va avea loc lunar si va avea o durata de minim 2 ore, iar in timp va ajunge la 3 ore. La inceputul fiecarei sesiuni va fi o prezentare teoretica, urmata de o parte practica de Yoga si de meditatie/mindulness si la final, vor fi si raspunsuri la intrebari. Intre seminarii se va forma un grup de suport prin care vom putea tine legatura periodic. Donatia este de 50 de lei de persoana. Pentru persoanele care nu isi permit, dar isi doresc sincer asta, in functie de locurile disponibile, participarea este gratuita. Pentru ca nu-i asa, acest mega: ness poate fi si gratuit sau la niste preturi decente: )

Alte detalii şi programări se fac la tel: 0724828949.
E-mail: emytraineryoga@gmail.com,
Skype: Trainer Yoga Emy Emanuel. Fb: Emanuel Enache - Harmony Yoga Founder, Instagram: Emy Trainer Yoga, Fb group: ۞ Freedom & Harmony Yoga ۞, traineryoga.blogspot.com, internationalyogacountry.blogspot.ro/


Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu